De Beugel

Sutuurexpansie

Sutuurexpansie

De sutuurexpansie bestaat uit vier metalen banden die vastzitten op de eerste kleine kiezen en eerste grote kiezen in de bovenkaak. Door middel van een schroef in het midden van het gehemelte zijn de banden aan elkaar verbonden.

Het doel van deze beugel is het verbreden van de bovenkaak. Het aandraaien van de schroef mag jezelf of een van je ouders doen zoals wordt uitgelegd bij het plaatsen van de beugel.

Het sleuteltje zit bij het inzetten ongeveer tegen je boventanden. Vervolgens geef je een kwartslag naar de keel toe, tot je niet meer verder kunt en neem het sleuteltje uit de as. Je hebt dan ongeveer 0,2 mm verbreed. Je moet de beugel 3 x per dag aandraaien.

Doorgaans krijg je al binnen een week een spleetje tussen de boventanden dat soms wel meer dan een halve centimeter breed wordt!

Schrik niet, dit gaat binnen drie maanden vanzelf weer weg of we sluiten het met de vaste beugel die hierna ook nog nodig is.

Gaat de beugel los zitten, bel ons dan onmiddellijk op ter controle en reparatie.

Het aandraaien van de beugel kan vooral in het begin wat pijn doen (strak gevoel) en soms kun je er zelfs hoofdpijn van krijgen.

Het is belangrijk dat je toch blijft doordraaien.

Reparaties die uitgevoerd moeten worden door oneigenlijk gebruik van de beugel worden in rekening gebracht. Oneigenlijk gebruik is een beugel die kapot gaat door eigen “schuld”. Hierbij valt te denken aan kapotte apparatuur t.g.v. eten, stoeien, sporten, nagelbijten, etc.

HET IS HEEL BELANGRIJK DRIE MAAL PER DAG TE POETSEN!!!